Det gamle rådhus

Det gamle rådhus var byens rådhus fra 1847 til 1921. I dag huser rådhuset mit og min families hjem, mit atelier, vores B&B, samt minder der går helt tilbage til min barndom da det gamle rådhus var mine forældres familiehus. 

Rådhuset blev indviet den 13. september 1847 med deltagelse af kong Chr. VIII og kronprins Frederik – senere kong Frederik VII. Bygningen fungerede desuden som ting- og arresthus. Det menes, at der i tidligere tider har ligget et Sct. Anna kloster på stedet. Overfor ligger den gamle Bogense Tekniske Skole, der i dag fungerer som børnehave.

Sct. Anna var en af de mest populære helgener i middelalderen, og gaden, der er opkaldt efter hende, var oprindeligt Bogenses hovedgade. Ifølge gamle sagn var der under klosteret en underjordisk gang, der fører helt til Æbelø.

Ifølge gamle sagn var der under klosteret en under-jordisk gang, der fører helt til Æbelø.

Det gamle rådhus i Bogense

Hans Holck skrev om Bogense i 1778

“Bogense Købstad i Skovby Herred, Ruggaards Amt, Fyens Stift, ligger 3 mile fra Odense, 3 fra Middelfart, 7,5 fra Svendborg, 7 fra Faaborg og 4 fra Assens. Våbenet er et lidet skib med fulde sejl og årstal 1565. Byens bedste privilegium er givet af Kong Hanses Dronning Christine 1514. Kirken er en korskirke og ligger ved stranden med et tårn på den østre side og et ottekantet spir. Den kaldes Skt. Nikolaj, bygget 1406, orgelværket 1748. Altertavlen og prædikestolen er meget smuk og bekostet af velbyrdige Magister Claus Erichsen 1550. Byen har 5 gader og et stort torv, 104 gårde og huse. Rådhuset som er en levning af Skt. Annæ Kloster har et tårn med en klokke.”

Læs mere…

“Rådhuset som er en levning af Skt. Annæ Kloster har et tårn med en klokke.”

Kort over Bogense fra år 1900
Kort over Bogense fra år 1900
Seværdigheder i Bogense

Historiske Bogense

Når du besøger Bogense bør du gå en tur langs den skønne bybæk som snoer sig gennem byen. Du bør også opleve de små brostenbelagte gader med farverige huse, byens gamle vandtårn, vores flotte kirke og den søde Manneken Pis – Bogenses sjove pendant til den ligeså søde udgave i Bruxelles.

Vandtårn i Bogense
Bybækken i Bogense
Seværdigheder i Bogense
Manneken Pis i Bogense